Espresso houses Chai Tea är en av mina favoritdrycker men då Espresso House inte finns här i Umeå (vad jag vet) så får jag helt enkelt göra mitt eget Chai Tea!

Blanda torrmjölk med mortlat svart eller rött te. Tillsätt rörsocker, stevia (mitt eget val), ingefära, kardemumma, malda nejlikor och kanel efter behag.

Hepp! Så har du ditt alldeles egna Chai Te. Kan vara en idé att använda tesil då större bitar av teet kan finnas kvar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vintern är så vacker! Speciellt vårvintern! Jag kan helt enkelt inte sluta faschineras över hur vårt landskap kan förändras så mycket på bara några månader. Det är helt otroligt! Det finns många som klagar över kylan, mörkret och vintern överlag. Och visst, jag kan också klaga då och då, när man måste skrapa rutorna på bilen, då man tagit på sig alldeles för lite kläder eller när luftvärmepumpen går sönder och husets temperatur sänks otänkbart mycket. MEN tror ni verkligen att vi skulle uppskatta våren, sommaren, värmen, solen, ljuset så mycket om vi inte hade en mörk och kall vinter? Det är kontrasterna som gör det. Sverige med sina fyra årstider är helt fantastiskt! Jag kan också önska att sommaren ibland var dubbelt så lång men jag skulle aldrig vilja byta bort hela våran magiskt vackra vinter, våran mysigt murriga höst och vår sprakande blommande vår mot en längre sommar! När man bor på landet så får varje årstid sin egen charm och det blir i princip omöjligt att ogilla någon av dem.

Lär er uppskatta varje årstid, då kommer livet i Sverige bli enklare! Annars är det ju bara att flytta utomlands, eller?!
Jag har härmed diagnotiserat mig själv: Som obotlig tidsoptimist! Det är ren fakta. Jag har alltid varit och kommer förmodligen alltid förbli, sen! Hur jag än försöker så blir det alltid en jäkla stress precis innan jag ska åka någonstans och det slutar i 99% av fallen med en försening. Jag kan gå här hemma och ha tråkigt och försöka fördriva tiden innan jag ska fara men så inser jag alltid lite för sent att det faktiskt är rätt bråttom.
 
Det här måste ju vara ett fenomen. Och det kan ju knappast bara vara jag som är drabbad. Jag har en del aningar om att några av mina vänner också är drabbade, vilket känns oootroligt skönt. Hemma hos familjen Wicksell är jag oftast först på plats eller först ut i bilen (förutom pappa då förstås) så där kan man nästa tro att jag har koll på tiden. Det är som att jag ärver tidsoptimismen så fort jag lämnar hemmet!
 
Som tur är har jag vänner runt omkring mig som accepterat min "förseningsgen" och räknar alltid med att jag kommer lite för sent. Eller så säger de helt enkelt att vi ska ses en stund före den riktiga tiden :)
 
Tack alla ni som förstår!

Sitter på Schmäck och väntar på fina Ida! Passar på att visa upp ett av mina bästa fynd från butiken!

Denna väska använder jag nästan varje dag. Tror jag betalade runt hundralappen! KAP!!! Eller vad säger ni?

Nu har jag följt Saras råd och köpt hem en massa blommor! Det livar verkligen upp hemmet. Den här årstiden behöver jag bli upplivad. Jag måste sparka mig i baken och gå ut och gå, andas lite frisk luft och få det välbehövliga ljuset som är så viktigt. Det är så vackert med vinterlandskap men jag vill ha liiiite mera sol varje dag! Sådär så att det riktigt värmer i ansiktet.

Idag blir det en seriedag! Homeland står på schemat. Det förtjänar jag då jag var ut och svängde på dansgolvet igår. Jag och Ann-Cha körde en spontankväll och vi hade hur kul som helst! Jag är inte riktigt pensionär än :)

Vi har förresten fått så härliga gäster i Kulla! Kolla på bilderna!


Sen vi kom hem från Costa Rica har det bara varit ett himla rännande. Jobb i Sthlm på Kistamässan med Falkenbergslax, tillbaka till Umeå för jobb i butiken, ner till Ilsbo för att fira bror som fyllde 30 och sedan tillbaka till Umeå. Nu ska jag minsann stanna här ett tag och njuta av den vackra vintern

Här kommer några bilder från helgen!

 

Gjort mig fin till kalaset!

 

Hela gänget samlat och födelsedagsbarnet i soffan för att öppna presenter.

 

Mamma bakade tårta och jag fick dekorera den.

 

Strålande väder hela helgen.

 

En solkatt.

 

Underbar skidtur.

 

Jag tror nästan att detta slår Costa Rica.

 

Den som säger att vintern inte är vacker vet inte vad hen pratar om.

 

Jag och Novaya myste på hennes favoritplats.

 

Älskade hem.

 

Söndagen bjöd på skidtur, korvgrillning och solning.

 

Är man systrar så är man.

 

Förstår inte riktigt hur Kristina lyckas se lika lång ut som mig.

Har haft lite inläggstorka på sistone. Sedan jag kom hem från Costa Rica har det varit fullt upp och jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga. Ska bättra mig framöver.
 
Så länge kan jag tipsa om att se på Uppdrag granskning ikväll kl 20.00 på SVT1.
 
Ha en bra dag, på återseende, snart!