Familjehelg och allvarliga gubbspår!

0kommentarer

Den här vackra vyn hittar man ca 400 meter från vårt hus.

Novaya, syster, pappa och mamma på isen!

Marcus under snögnistrande träd.

-

Har inte alls haft tid att blogga senaste veckan. Det blir så när familjen kommer på besök. Mamma och pappa har sportlov (det underbara privilegiet med att vara lärare) och syster tog sig lite sportlov från högskolan. Brorsan fick stanna hemma i Ilsbo och vara husvakt. Den största anledningen varför de kom upp var att hjälpa oss göra klart huset. Riktigt så blev det inte. När Umeå bjöd på strålande sol, 2 minusgrader och ingen vind så kunde vi inget annat än att ge oss ut och upptäcka naturen kring Piparböle och Kulla. Skidor på och ut i spåret! Och vilken natur sen, helt otroligt vackert! Dag ett åkte vi ca fem km på två timmar! Vi kanske inte var snabbast i spåret men vi njöt verkligen av skidturen. Vi hade hört att det skulle finnas ett mycket fint spår i närheten av vårt hus så de fem kilometrarna ägnades mest åt att försökta leta reda på det men utan lyckat resultat.

-

Dag två åkte vi 12 km på tre timmar, lite snabbare än första turen. Då hittade vi rätt spår. Vi kom in i det från fel håll så vi mötte en del gubbar som lite surt hurtade förbi oss (fem stollar och en hund). Kristina hade med sig Novaya (hennes hund) och vi var lite osäkra om det var okej att ha hund med sig i spåret men vi såg inga skyltar. Bara skyltar om häst- och skoterförbud så vi åkte vidare. När vi åkt ca 8 km stoppade en gubbe Kristina mitt i en nerförsbacke så att Novaya trasslade in sig i gubbens stavar. Gubben var måttligt road över att vi hade med oss hund i spåret och började skälla ut oss. När vi försökte förklara att vi kommit in från ett annat håll och att vi inte hade en aning om detta så sa han bara ” ni borde veta bättre, det är bara att vända”…”men vi bor åt det här hållet” svarade jag …”det spelar ingen roll, ni ska veta bättre”. Då förstod vi att vi hamnat i ett allvarligt gubbspår så det var bara att sticka svansen mellan benen och skida hem.

-

Förutom all skidåkning har vi myst på i huset, hälsat på Emma och Rickard i deras fina hus, fått besök av Charlotta och Isabella, jobbat i min butik och faktiskt fått lite gjort i det stora huset. Eller rättare sagt Pappa och Marcus har fått en hel del gjort. Golvet är lagt och två rumt är målade.

En trött Novaya efter alla timmar och allvarliga gubbar ute i skidspåret.

-

En mycket lyckad långhelg blir sammanfattningen!

Kommentera

Publiceras ej