Kristihimmelfärdsdag! Perfekt dag att dona i trädgården. Det är så härligt att ha sin egen gård att få pyssla och fixa med så mycket man vill (även om man ALLTID vill mer än vad man hinner och orkar). Nu när jag vet att jag kommer vara hemma största delen av sommaren så har jag passat på att plantera lite mer än vanligt, förhoppningsvis får jag vara hyffsat pigg resten av graviditeten så jag orkar med. 


Omplantering av tomater och paprika. 


Satt blommor som får hänga på bron. 


Planterat kryddtimjan och rosmarin. Insektsholken ska snart sättas upp någon annanstans. 


Mera kryddor, marockans mynta, citrontimjan (luktar underbart) och pepparmynta. 


Fixat två fina krukor med blommor så det ser lite välkomnande ut. 


Husets entré börjar ta sig!


Odlat lite i landet. Ruccola, plocksallad, sockerärt och gräslök. Får se vad som tar sig. 

Det går ju inte så fort när man ska göra nånting längre. Allt går på halvfart när magen är i vägen och ryggen värker så därför är jag riktigt nöjd över dagens pyssel. 
#trädgård #plantering #pyssel #kulla,
Jag och Maria var och jobbade i Sundsvall i början av veckan. När jag åkte var det nästan sommarvärme här i Umeå och när jag sedan kom tillbaka var det minusgrader och snö, ibland är livet lite skevt!
 
Våren har varit extremt tidig i år så man har egentligen bara gått och väntat på ett bakslag och mycket riktigt så kom det ett. Fast när bakslaget är så pass vackert så klagar jag inte. Värmen kommer garanterat tillbaka och maj blir säkerligen en varm och solig månad att njuta av.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 


Igår deltog jag i Förstamajtågen här i Umeå! Speciellt i år var det en mäktig upplevelse. Fler än vanligt hade samlats för att visa sitt missnöje mot den blå regeringen och för att sätta ner foten mot rasism, antifeminism och fascism. Solen sken på tåget och ropen ekade lång väg! Jag fylldes med värme och hopp inför framtiden, vilket verkligen behövs nu när man ofta läser om hemskheter i media. Nazister som växer allt starkare, vinsterna i välfärden, näthat och miljöförstöring!  Det var underbart att se att så många samlats för att stå eniga emot detta! Tack till alla som deltog!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
arbetarnas dag, feminism, första maj, förstamajtåg, motrasism, rött, vänstern, vänsterpolitik,
I helgen hade jag syrran på besök. Umeå bjöd på det finaste vädret så vi kunde ha en riktig myshelg. Mest tog vi det lugnt men vi hann också med att besöka vänner, få besök av släkten, fira Kristinas födelsedag i förskott, gå på bio, äta ute, vårstäda gården, fota magen och njuta av issläppningen på sjön!
 
Vi premiäråt frukost på altanen i gassande sol!
 
Kaka bakades!
 
Det är alltid enkelt att hitta presenter till Kristina!
 
Underbara söta syster som städade och skurade hela bron och altanen!
 
Utetemperaturen var det inget fel på! 18 grader i skuggan.
 
Isen ligger kvar men ändå var det varmt som på sommaren.
 
Vi åkte och hälsade på Dag, Charlotta och Isabella, när vi kom tillbaka var nästan all is borta.
 
Mycket mys med missarna!
 
Kristina lagade fantastiskt god kantarellrisotto medan jag fick ligga i soffan!
 
 
Tack fina syster för minnesvärda dagar!