Nu har min butik stått stilla några veckor pga jul, nyår och min ledighet. Januari, februari är inte direkt högsäsong för handeln. Därför behöver jag er hjälp! Har ni saker ni vill bli av med där hemma, saker att skänka eller sälja? Hör av er till mig så kommer jag och hämtar det hos er (ej enstaka saker). Vet ni någon som precis har rensat ur sitt hem eller av annan anledning vill sälja delar av eller hela sitt hem; tipsa om Linas TUR och RETUR.

Ni gör gott för miljön genom att inte slänga sakerna!

Allt är av intresse! Ring 0706631147 eller maila på [email protected]

Tack på förhand!
 
 
...julesaker (hade ingen gran i år) kastas ut ut ut!
 
Kändes märkligt att komma till ett julpyntat hem så nu åker allt ner i lådorna till nästa år igen! Varje gång jag tar bort julpyntet känns det så sorgligt på något sätt. Älskar ju verkligen julen och enligt mig är den lite för kort. Fram med allt strax före jul och sedan ska det bort några veckor efter. Men efter att ha vistas i sommarvärme i tre veckor så kan inte ens jag hitta det där mysiga med alla tomtar, stjärnor, ljusslingor och glitter.
 
Ner i påsar och kartonger med allt!
 
Alla små tomtar och annat pynt.
 
Någon enstaka stjärna får vara kvar och lysa upp i mörkret som fortfarande infinner sig lite för tidigt på dagen.
Det är så härligt att vara tillbaka i huset igen. Jag har verkligen saknat allt. Framförallt katterna och grannarna. Tre veckor är inte särskilt lång tid men ändå känns det som evigheter sedan jag bar ut ryggsäcken till bilen för att åka till busstationen den 30/12 -12.
 
Hur underbart det än är att vara borta så finns det nog inget som gått upp mot att få komma hem till...just det...sitt hem! Nu har vi snart bott i huset ett år och det känns konstigt att tänka sig att vi faktiskt bodde i en lägenhet innan dess. Jag har redan suddat ut den delen av mitt liv.
 
Nu har vi inte sovit på snart två dygn och jag borde vara helt slut men direkt jag klev innanför dörran blev jag fylld med ny frisk energi.
 
Jag ska ändå ta mig i säng så att min dygnsrytm inte rubbas helt och hållet.
 
Ett litet tips innan sängen bara: När jag är utomlands brukar jag använda babypuder att försiktigt pudra ansiktet med så man slipper se sådär genomflottig ut (det är ett riktigt bra tips) men under denna resan upptäckte jag en ny funktion med babypuder. Det går alldeles utmärkt att använda som torrschampoo. Jag som är nästintill missbrukare av torrschampoo och börjat inse att det är rätt dyrt och att flaskorna rätt snabbt tar slut är överlycklig över denna upptäckt. Det är superbilligt, mycket lindrigt (borde iaf vara eftersom det används på bebisar) och burkarna räcker i evigheter.
 

God natt allesammans!

Nu sitter vi på tåget upp mot Umeå. På ca 20 timmar har vi tagit oss från Costa Rica med 34 grader, regnskog, vita stränder och kristallklart hav till Sverige med -20 grader, snöbelagda landskap, frostbitna hus och påpälsade människor. Kontrasten är total!

Man blir verkligen förvirrad av att hoppa mellan klimat. Vi åkte från jul- och nyårsstök och kom till den hetaste sommaren. Nu kommer vi hem till vintern igen och julgrejerna är fortfarande kvar.

Man får komma ihåg att det är få förunnat att kunna resa på detta sätt. Vilken liten procent av befolkningen det faktiskt är som kan ta ledigt från sina jobb tre veckor och dra iväg till andra sidan jordklotet bara för att unna sig en massa härligheter. Långt ifrån alla i Sverige kan göra så.

Därför känner jag mig otroligt rik och lyckosam! Att få rymma iväg från allt i tre veckor med min älskling. Att de största problemen under de veckorna handlar om på vilken restaurang vi ska äta lunch och middag och om jag ska lägga mig i en solstol eller direkt i sanden för att sola. Att få vakna upp på morgonen och inte känna några krav eller måsten överhuvudtaget. Det är en lyx som alla egentligen borde få lära känna närmare men tyvärr ser inte verkligheten så ut.

Jag är i alla fall väldigt tacksam att jag får uppleva sådan lyx!

Nu kastas vi sakta men säkert tillbaka in i vardagen. På både gott och ont och omställningen började vid första steget ur planet då kylan kom emot oss.

TACK min älskade Marcus som ekonomiskt sett till att vi kunnat ta denna ledighet. TACK Viktor och Louise för att ni är världens bästa grannar och har tagit hand om våra katter och vårat hus. TACK Stig och Iris som hållit snön borta så att vi hittar hem. TACK Lotta, Veronica, Marina och Emma som haft butiken igång utan mig!

Utan er hade vi aldrig kunnat göra denna resa!

 

Solnedgång vid vackra Samaras strand.

 

Fruktskål på frukostbordet.

 

Här åt vi frukost sista dagarna på semestern.

 

Poolen vid hotellet i San José.

 

Vacker vy från flygplanet.

Äntligen äntligen har vi fått se krokodiler! Så himla coolt! Vi tog bussen till en närliggande strand där en liten å rinner ut i havet. Precis vid utslussen simmade krokodiler och alldeles intill lekte barn med obrydda föräldrar *gaaahhh*! Det var otroligt mäktigt att bara stå några meter ifrån tre-meters-krokodiler!

Vi har sett många andra häftiga djur också. Coatimundos, ett hund/björn/grisliknande djur som kom fram på vägen då vi körde förbi. Vi stannade och kunde gå ut och mata coatis med kakor :) hur söta som helst! Vi har även sett sengångare med ungar på magen, massor av colibris, vi har väckts av det skrämmande ljudet från vrålaporna, överallt smyger leguaner omkring (en del riktigt stora), gamar, kalkoner, pelikaner och många andra fåglar är vanliga och finns på alla ställen.

Coatimundo! 

Sengångare med unge på magen!

Just den här aran var tam och hette Steffany men vi har sett många vilda.

Krokodilen :)

 

Tre nätter vid Volcano Arenal och två dagar fullspäckade med hike, fågelskådning, vattenfallsbad och mycket mer. I torsdags tog vi en heldag med hike vid hängbroarna, bad i vattenfallet vid Cerro Chato och slutligen hike en bit uppför Arenal, allt med guide.

Under fredagen gick vi på en egen hike. Vi besteg Cerro Chato 1180 meter över havet. Vi gick tre km uppför, med en höjdökning på drygt 700 meter på en och en halv timme i tryckande hetta. Väl uppe på toppen kunde vi gå ner till en sjö som bildats i den gamla vulkanens krater. Vi doppade oss och påbörjade sedan turen ner. Förstå att benen var trötta när vi väl kom ner igen!

Igår tog vi farväl av Malin och Magnus och hoppade på bussen till Samara som ligger på västkusten för att tillbringa vår sista vecka.

Nu sitter vi på en liten mysig restaurang på stranden och njuter av varsin smoothie :)

Nu har vi exakt halva tiden på resan kvar! Hittills har vi som jag skrev tidigare bara njutit av sol, bad och god mat! Vi åkte på en dagsutflykt till Tortuga Island för att snorkla. Snorklingen var mycket bättre än vi hade trott.

I måndags åkte vi Canopy (linbanor genom djungeln). Den högsta var 60 meter över marken och den längsta var 400 meter lång. Det kittlade skönt i magen och adrenalinet var ett faktum!

Nu har vi anlänt till La Fortuna, precis i foten av Volcano Arenal. Kommande dagar blir det trekking, hanging bridges, hot springs och mer canopy.

Vi är inne på våran fjärde dag i Costa Rica. Vi befinner oss i en liten by på västkusten som heter Santa Teresa.

Vi började i San José och tog oss på Nyårsafton vidare hit. Under den långa och krokiga bussresan drabbades jag av en mardrömslik matförgiftning. Jag mådde fruktansvärt illa och spydde gång på gång.

Väl i Santa Teresa mötte Malin och Magnus oss och sedan dess har vi hängt med dem. Nu mår vi alla bra och njuter av långa, varma dagar på stranden. Sol, bad, god mat och underbara smoothies gör att man inte kan klaga på så mycket.