Nu är det dags för sista svängen i butiken! Idag kl 13.00 kör den största utförsäljningen någonsin igång!
 
Hoppas många kommer och fyndar!!!
 
 
 
 
Det är lite speciellt hur vi människor fungerar. Vi är väldigt medvetna om mycket som försigår omkring oss men ändå väljer vi att ignorera det. T ex: vi vet att rökning är farligt, ändå röker väldigt många. Vi vet att alkohol är skadligt för vår lever, ändå dricker många. Vi vet att socker inte är bra för någonting alls, ändå frossar vi i godis och andra sötsaker. Dessa saker påverkar väl i bästa fall bara oss själva (om vi tänker bort det faktum att rökning stör alla som inte röker, alkohol gör så att människor blir knäppa i huvudet och för mycket socker kan leda till allvarliga sjukdomar som påverkar anhöriga).
 
Varje år matas vi av bilder på hemsk djurskötsel och dokumentärer som visar på att Sverige inte är särskilt mycket bättre när det kommer till matindustrin. ÄNDÅ väljer så många att "tro" att så länge det är svenskt kött så har djuren haft det bra. Varför är det så svårt att komma ihåg alla de där hemska bilderna när man väl står i matbutiken och ska välja kött? Jag själv försöker verkligen att leva efter principen "Jag äter bara det jag vet varifrån det kommer" men jag är inget fläckfritt exempel. Jag ställer t ex inga krav på människor i min omgivning utan äter det som bjuds, bara för att inte vara jobbig. Men varför ska det vara jobbigt att stå på djurens sida, att kämpa för en bättre värld både för djuren och oss själva?! Varför ska man behöva stå till svars och bli granskad bara för att man väljer att ta ställning till något som borde vara så självklart för alla?!
 
Jag vill uppmana alla som läser den här bloggen att tänka efter. Gör några medvetna val.
T ex:
  • välj ekologiska bananer istället för vanliga.
  • Ha minst en helt "grön" dag i veckan då ni bara äter vegetariskt (prova, det är godare än vad man tror).
  • Leta efter efter KRAV-märket (det betyder bla att djuren haft det bra).
  • Försök välja närproducerat i största möjliga mån.
  • Sök på internet efter gårdar i närheten (det finns alltid någon mysig gård som säljer närproducerat kött och även andra råvaror.
  • Sätt lite press på era butiker, har de inte ekologiskt kött, be dem köpa in!
     
     
  • Nu på hösten kan ni passa på att gå på bondens marknad och fynda bra råvaror där.
För alla som bor i Umeå kan jag rekommendera denna gård: http://www.gubboledjur.se/
De säljer köttlådor till bra priser och man får även besöka deras gård för att se hur allt går till.
 
Krav, bramat, djur, djurens rätt, kravmärkt, lokalmat, närproducerat,
Det var så länge sen jag var sjuk att jag har glömt bort hur jobbigt det faktiskt är. Snoret rinner, halsen svider och febern hettar. Det tar verkligen emot att inte gå till jobbet och bara ligga hemma och ta det lugnt :( 
 
Det är tråkigt att man i det här samhället får skuldkänslor för att man är sjuk och måste vara hemma från jobbet. Så har det iaf alltid varit för mig. Det enda jag kan tänka är "Hur sjuk måste jag vara?" "Hur hög feber måste jag ha?" "Får man vara hemma om man bara är förkyld eller krävs det att man är magsjuk?" "Hur ska jag bevisa att jag är så sjuk som jag är?"
 
Hur som helst så ligger jag här hemma med skuldkänslor, feber och förkylning :(
 
Nässpray, halstabletter, Idol, te, Alvedon och soffan är min räddning idag!
 
 
 
 
 
 


Femkattagården, Hem, Lantligt, På landet, förkyld, sjuk,
Jag är egentligen ingen morgonmänniska. Jag önskar alltid att jag fick ligga kvar längre i sängen. Det är ett rent plågeri att ta sig upp före kl nio. Men när jag väl gör det och har tid att äta frukost i lugn och ro, att njuta av det här magiska ljuset som bara infinner sig på morgonen och inte behöver stressa iväg så är det något av det mysigaste som finns.
 
Kolla bara in dessa bilder från en morgonstund i Kulla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Femkattagården, Hem, Inspiration, Kulla, Kullasjön, Lantligt, Piparböle, På landet,