Jag har sådan tur nu för tiden att jag får hjälp i butiken måndag-onsdag. Det gör att jag kan sova ut, ta långa frukostar och inte behöva stressa iväg. Jag har aldrig varit någon morgonmänniska! Jag sitter hellre uppe halva nätterna och är då som mest aktiv. Många säger att det är en vanesak och att det förändras med åren. Men jag känner då absolut ingen skillnad på min morgontrötthet. Jag är lika trött och ofungerande nu som för 15 år sedan. Jag minns vilken pina det var varenda morgon när jag skulle till skolan. Att masa sig upp, försöka tvinga i sig lite frukost, borsta tänderna och sedan skynda ut i kylan :( bläää!
 
Jag har haft vissa perioder då jag vaknat lite tidigare och känt mig pigg. De perioderna inträffar oftast på sommaren då solen väcker mig tidigt eller när jag är utomlands och inte vill kasta bort hela dagen. Men annars kan jag i princip sova hur länge som helst. Och ångesten finns alltid där när man sovit lite för länge. I våras köpte jag en wake-up lamp och det kanske blir en aning lättare att vakna men jag kan ändå ligger och vänta ut ljuset i två timmar och sedan när det släcks så somnar jag igen.
 
Något av det mysigaste jag vet är när jag inte har bråttom till något på morgonen utan kan i lugn och ro gå upp, pyssla på tills hungern kommer och då göra mig en ordentlig frukost.
 
Såhär kan en typisk Lina-frukost se ut!
 
Makrillmackor med avokado. En kopp kaffe med mjölk och lite grädde. En frukttallrik med mjölk eller fil.
Mamma klippte precis av mitt hår!!! Sköööönt. Har inte klippt mig sedan i vintras *ajabaja* så det var verkligen på tiden. Det är en härlig känsla när håret helt plötsligt blir friskt och fräscht! Kanske skulle ta och göra det lite oftare :) Bilder på det får ni se sedan någon gång.
 
Nu har Kristina åkt till Stockholm och imorgon åker jag tillbaka till Umeå. Som tur är dröjer det inte så länge innan vi får komma hem igen...och då är det JUL! Men ändå är seperationsångesten ett faktum :/
 
Det har varit en så fantastisk helg och mysigt att bara vara familjen, för en gångs skull. Vi har gjort nästan allt tillsammans. Ätit, fikat, promenerat, sett på tv, sett på youtube, lyssnat på musik, löst melodikrysset, löst korsordet i lördagstidningen, rensat på logen, tagit gruppfoton m.m. Som sagt tidigare, en riktig familjehelg!
 
Vi hämtade såklart mormor till lördagsmiddagen!
 
Så mycket bättre!
 
Morgonstund har hund i säng! Novaya och Kristina - precis lika morgontrötta båda två.
 
Det här skulle kunna vara jag och Kristina...
 
...men det är mamma och Kristina.
 
Älska Kristinas hår!
 
Jag var lite förvirrad under promenaden då jag hela tiden såg mig själv gå framför mig. 
 
Syskon i triss!
 
 
 
Gröngölingar!
 
Kärlek!
 
 
 
Världens bästa bror med världens bästa vovve!
 
Världens bästa mamma!
 
 
 
Magi i skogen!
 
 
 
 
 
 
 
Världens bästa syster!
 
Världens bästa pappa!
 
 
 
Logrensning på gång!
 
Perfekt - så undertecknar jag denna härliga helg!
Ses i Umeå!
Efter att det varit plusgrader, grått, blött och mörkt i flera dagar så känns det nästan som en befrielse när man vaknar upp till ett gnistrande frosttäcke som lagt sig över hela landskapet.
 
 
 
 
 
Man kan tydligt se solens påverkan på vår loge.
 
Morgondimman lättar.
 
 
 
 
 
Jag fångade den mystiska äggtjuven på bild. Vid fågelholken på hönshuset.
 
Pappas senaste projekt! Gigantiskt växthus mitt i trädgården.
 
Kära hem!
Nu är jag hemma hos mamma och pappa igen. Denna gång för att rensa ur en massa saker på logen. Det mesta är från farmor och farfar. Därför är det många minnen som kommer tillbaka och jobbiga beslut om varje sak.
 
Idag har vi hållt igång några timmar och det gjorde oss helt matta. Än så länge har vi alla varit sams och eftersom en sådan här sak är som rena familjeterapin är vi nog alla rätt stolta över att allt gått så bra.
 
Tanken är att vi ska försöka rensa bort så mycket som möjligt (sådant som jag kan sälja i butiken) men hittills har det mesta sparats i olika högar. Linas saker, Pontus saker, mamma och pappas saker, Kristinas saker osv... Så går det när man är en samlarfamilj.
 
Det är så otroligt skönt att komma hit till Ilsbo och bara få vara. Även om vi går promenader, äter goda middagar och umgås hela dagarna så blir det rena avslappningen i jämförelse med Umeå. Det kan nog vara bra att lite då och då inte ha så många vänner omkring sig :) Att inte kunna bjuda hem folk på fika och middagar (hur trevligt det än må vara). Hur som helst så älskar jag att vara här i Ilsbo, det ger mig så mycket energi!
Just nu är livet så ljust! Trots att det är den absolut mörkaste perdioden så njuter jag i fulla drag (kanske inte exakt hela tiden men oftast). Jag har så mycket att se fram emot.
  • I helgen åker jag hem till älskade Ilsbo! Där ska vi umgås hela tjocka familjen.
  • Veckan efter får man äntligen BÖRJA JULPYNTA och LYSSNA PÅ JULMUSIK!!!
  • Helgen efter det kommer ingen mindre än Henrik Sparreus på besök (soooom jag har dragit i denna karl för att få honom att komma på besök).
  • Samma helg är det första advent vilket innebär att vi ska storbaka hela helgen, dricka glögg, äta pepparkakor, lussekatter och bli stumma i magen av all julmust.
  • Sedan väntar hela underbara december då det inte är något annat än mys! Blir alldeles varm inombords när jag tänker på det.
  • Runt julafton åker jag återigen hem och får än en gång uppleva världens bästa jul.
  • Slutligen den 30 december DRAR JAG OCH MIN FINA MARCUS TILL COSTA RICA I TRE VECKOR!!
 
Life's goooooood!!!!
I lördags var det dags för den årliga IKSU Beachgalan på Allstar! Som alltid var det riktigt roligt att träffa alla härliga beachare. Tyvärr blir det ju inte så mycket av den varan dessa dagar. Sen jag startade butiken har beachen nästan helt prioriterats bort vilket är tråkigt. Men jag har lovat mig själv att försöka avsätta lite mer tid framöver för beachspelandet, jag har verkligen saknat det.
 
Hur som helst har jag peppat länge för galan men har haft svårt att hitta någonting fint att ha på mig. Känns som att jag gått igenom alla finklänningar i garderoben. Men så får jag in ett stort lass med kläder till butiken. Alltihop från en kvinna som verkar haft det bra rätt så bra ställt med tanke på kvalitén och märkena på alla kläder. Kläderna var i storlekarna 40-48, alltså liiite för stora för mig (vilket iofs var rätt tur, annars hade jag tagit allt själv). Ändå kunde jag hitta många fina plagg att sy om eller ha som oversize-plagg. Däribland en fin aftonklänning i leopardmönster, superläcker. Dock i storlek 46.
 
Jag har nu suttit och sytt och sytt i två veckors tid för att få klänningen att passa mig. Jag lade också till en liten specialfunktion i klänningen (se bilder). Det slutgiltiga resultatet blev mycket bra och tillsammans med vackra smycken, fina handskar och en liten minihatt så kände jag mig galet klar för galan!
 
TADAA!
 
Med hjälp av två knappar så blir den kort så att man kan dansa!
 
 
 
Jag sydde om den till halterneck.
 
Här med min lilla hatt eller flour.
 
 
 
 
 
 
 
Min kavaljer var tjusig som vanligt.
 
 
 
Hunk!
Har äntligen äntligen ÄNTLIGEN kommit igång med träningen! Efter ett års "vila" pga av butiken, huset m.m. så är det nu dags att ta tag i min hälsa. Som jag tidigare skrev så har jag börjat unna mig massage vilket är helt underbart och sååå välbehövligt. Sen har jag också fått hjälp av Sebbe "Bouba" med min träning. Det är fantastiskt hur långt man kan pusha sig själv när man har någon som står och hejjar på.

Vi satte igång förra tisdagen och sedan dess har jag haft ständig träningsvärk i kroppen. Den ena muskeln byter av den andra. Har hittat av många muskler som jag inte ens visste att jag hade :) mycket intressant! Det är roligt när man nästan på en gång känner hur kroppen svarar på träningen. Lätt att motivera sig då!
 
Hittills har vi mest fokuserat på styrketräning men vi ska snart komma igång med konditionsträning. Mycket intervaller, squash och simning får det bli. 
 
Om någon funderar på att anlita en personlig tränare så kan jag verkligen rekommendera Sebbe! Han är pedagogisk och har ett tävlingssinne som skulle kunna förvandla vem som helst till fitnessgud!
 
Hur som helst vill jag skicka ett ENORMT STORT TACK till dig Sebbe! Helt grymt att du tar dig tid att hjälpa mig. Lovar att jag ska återgälda dig!
 
Kolla in hans blogg här: http://boubafitness.blogg.se/
 
När han är klar med mig kanske jag ser ut såhär!

Ja sagan om Felix har ni ju redan hört men numer har vi faktiskt tre katter i vårt hus, till min stora glädje.

 

I våras hörde min syster av sig till mig och berättade om en väninna som separerat från sin kille. Tillsammans hade de två katter och en hund ihop. Tjejen var tvungen att flytta till sin faster/moster och kunde ta med hunden men tyvärr inte katterna. De blev kvar hos killen (som absolut inte ville ha dem). Så Kristina (min syster) frågade mig om jag visste någon som kunde ta hand om två katter, åtminstone för ett tag.

 

När det gäller djur i nöd så kan jag inte bara stå och se på så jag bad direkt Kristina säga till tjejen att missarna kunde komma till oss så länge, tills de hittat nya hem åt dem. Jag var bara lite orolig för vad både Marcus och Felix skulle tycka om detta.

 

Hur som helst så fick vi hem dem och de var så rädda och stressade. Båda katterna var sedan tidigare omplaceringskatter och hade haft det jobbigt tidigare i sina liv. Lilla Molly, 10 år, blev slagen hos sin första ägare, hamnade hos en äldre kvinna som gick bort så att Molly blev dödsbokatt och till sist omhändertagen av Kristinas kompis. Busiga Felix (numera Stornos, funkade inte att ha två katter med namnet Felix) 5 år som också fått byta hem flera gånger.

 

Både jag och Marcus var fast beslutna att de bara skulle stanna hos oss tills vi hittat ett annat hem åt dem. Vilket var svårare än vi trodde.

 

Tiden gick och vi såg en märkbar förändring på hos Molly och Stornos. Från att ha suttit under sängen i flera dagar och hoppat till av minsta rörelse till att göra glädjeskutt i trädgården och visa sig vara världens mysigaste katter. Det var fantastiskt att få se hur de verkligen började leva! Trots att de fått flytta runt så mycket.

 

Kristinas kompis hörde en dag av sig till mig och berättade att hon hittat ett hem åt Stornos i mellersta Sverige. Jag blev jätteglad och sa att jag själv kunde skjutsa ner honom i slutet av sommaren. När jag sedan berättade för Marcus så tyckte han att det var bra men samtidigt lite jobbigt att lämna ifrån sig Stornos.

 

Hela juli gick och jag började få panik över att vi skulle lämna bort Stornos. Nää det ville jag inte göra!!! Inte Marcus heller så vi bestämde oss helt enkelt för att behålla dem båda. Jag ringde upp Kristinas kompis och berättade för henne att vi gärna ville behålla både Stornos och Molly om hon godkände det. Hon blev överlycklig och sa att det skulle vara det bästa för dem. Det kändes så bra att få hjälpa de här katterna som kanske inte skulle ha klarat av ännu en flytt.

 

Nu har vi en liten familj på fem! Jag, Marcus, Felix, Molly och Stornos! Katterna bidrar till ett kärleksfullt hem och gör så att man aldrig känner sig ensam. Varje dag när man kommer hem med bilen så kommer alla springande för att möte en!

 

Till en början hade Felix lite svårt för de andra två men nu har de accepterat varandra och Stornos och Felix leker ofta ihop.

 

Jag är så oerhört glad att vi fick ta hand om Stornos och Molly och att allt har fungerat så bra. Kristinas kompis har gjort ett bra jobb med dem för de är verkligen världens mysigaste!

 

Eftersom Molly blev slagen när hon var liten så är hon livrädd för händer. Man får verkligen charma in sig länge för att få en chans att mysa med henne. Man ser att hon egentligen vill bli klappad och gosad med men samtidigt är hon alldeles för rädd.
 
Felix dricker bara direkt ur kranen.
 
 
 
Många många timmar har de suttit på bron och spanat ut över trädgården.
 
Efter lång incharmning fick Marcus till slut klappa Molly på magen, ett stort framsteg.
 
En katt på varje sida.
 
Sötaste Stornos (Felix).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stornos favoritplats, tyvärr brakade den för någon vecka sedan, kanske inte så konstigt med tanke på Stornos vikt ;)
 
Molly får ibland besök av Sigurd i rabatten.
 
 
 
Livsnjutare utan dess like.
 

 

Tack Theréece för att vi fått äran att rå om dessa underbara missar!

Måste bara tipsa om de här youtube-klippen. Alla ni som är kattägda kommer känna igen er så väl i detta. Se alla klipp som finns, de är helt klockrena! Här förstår man verkligen varför man använder kattuttrycket "kattägd" och inte kattägare.
 
Här har jag länkat till de klipp som jag tycker är bäst men som sagt se alla!
 
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q
 
http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg
 
http://www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4&feature=relmfu
 
http://www.youtube.com/watch?v=EKvNqe8cKU4&feature=relmfu
 
Enjoy!!!

Det ligger ju i människans natur att samla och spara saker. Det har vi gjort i alla tider. Tidigare var det för att överleva men idag när vi klarar oss rätt så bra utan att samla så blir det lätt fullt i förråden och garagen när vi ändå fortsätter att spara på allt. Speciellt när konsumtionen i samhället bara ökar för varje år. Hörde precis att julhandeln väntas slå rekord i år. HUI hävdar att vi i år kommer lägga ner ca 66 miljarder kronor på julklappar och julsaker. Det är ju faktiskt helt sjukt. Hur roligt det än är med julklappar så måste det ju finnas en gräns. I min familj har vi inte haft julklappar senaste åren och även om det är lite tråkigt så måste jag ändå erkänna att det känns skönt att inte bidra till den hysteri och överkonsumtion som tar fart i november varje år.

 

När jag öppnade butiken för ca ett år sedan blev jag positivt överraskad över att det var så många som handlade julklappar i butiken, alltså begagnade saker. Det är ju superbra om fler människor väljer att handla second hand, även som presenter. Det finns redan så många klädesplagg, leksaker, böcker, skor, hushållsprylar, tavlor m.m. därför är det viktigt att vi försöker utnyttja det som redan existerar istället för att köpa nytt och på så sätt öka handeln.

 

Kom igen nu alla vänner! Våga handla mer på second-hand! Idag innebär inte det att vi måste gå in i ”sunkiga” loppisbutiker som ligger långt nere i någon mörk källare. Det finns fräscha, ljusa och mysiga butiker lite varstans. Annars är det ju så smidigt att handla via blocket, tradera, ebay eller andra second-hand-sajter. Eller varför inte gå med i alla köp-och-sälj-grupper på facebook? Där säljs och byts saker hela tiden. Jag har själv som vana att alltid söka på saken eller klädesplagget jag är ute efter på nätet innan jag köper det som nytt. Ibland går jag till och med in i ”vanliga” butiker och provar vissa plagg, skor för att sedan söka på tradera, blocket eller facebook efter samma vara. I många fall hittar jag exakt det jag vill ha men till en bråkdel av priset.

 

Att handla på second-hand har många fördelar:

  • Det är mycket billgare än att köpa nytt.
  • Det gör gott för miljön, vi sparar på jordens resurser.
  • Man kan hitta unika kläder och saker som ingen annan har.
  • Ofta är äldre prylar och kläder i bättre kvalité än de som tillverkas idag.
  • Och eftersom det både är bra för ekonomin och miljön så kan man utan dåligt samvete handla liiite mer än vad man kunnat göra om man handlat allt nytt

 

NEJ till överkonsumtion, JA till andrahandsfascination!
I måndags var det ett helt år sedan jag slog upp dörrarna för Linas TUR och RETUR! För ett år sedan stod jag alltså i startgroparna och full av energi inför en av de största utmaningarna i mitt liv. Året som gått har varit extremt jobbigt och mycket lärorikt. Att starta eget företag var ingen direkt svårighet men att driva en butik var jobbigare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.
 
Som tur är har jag under hela året haft ett otroligt stöd av min familj, mina vänner, mina "änglar" i butiken, alla underbara kunder och sist men inte minst min älskade bästa Marcus. Utan er hade jag aldrig aldrig aldrig klarat av det.
 
En makalös mix av känslor har styrt mitt liv senaste året. Glädje, oro, hopplöshet, ilska, frustration, fascination, livfullhet, meningslöshet, meningsfullhet, stolthet, lycka, värdelöshet, stress, press, ångest, lugn, rofylldhet och mycket mycket mer. Mitt första år med butiken har alltså varit en total berg-och-dal-bana!
 
MEN...jag har i alla fall tagit mig igenom året och just nu är de flesta känslor jag har positiva. Nu kör vi vidare mot nya mål!
 
 
 
 
 
 
Nu jäklar är jag trött på att vara deppig och nere för att butiken inte går så bra. Trött på att känna mig misslyckad. Trött på att inte räcka till hur mycket jag än ger. Trött på all prestationsångest. Trött på att jag vara i svackan som gör att jag inte får någonting gjort.
 
Nu är det fanimej dags att rycka upp mig och få saker gjorda. Det är också dags att jag börjar prioritera mig själv och ägna mig åt saker som jag vill och mår bra av. Och det är faktiskt precis vad jag gjort!
 
  • En gång i veckan går jag till en underbart duktig tjej och får helkroppsmassage i 1,5 timme. Det är alldeles ljuvligt och jag mår så bra i hela mig efteråt. Jag har under så många år lovat både mamma och mig själv att jag ska börja ta hand om min kropp och unna mig sådant som gör mig gott. Känns otroligt bra att äntligen tagit tag i saken.
  • Igår var jag på ett långt samtal hos psykologstudenterna och har fått veta att jag kommer få gå hos dem under ett års tid med start i januari. Det är också en sak som jag sagt till mig själv att ta tag i. Att få gå hos någon och prata, bolla med och ventilera. Sagt och gjort så anmälde jag mig hos dem och det känns så skönt att veta att jag ska få gå en gång i veckan och bara fokusera på mig.
  • Idag tog jag kontakt med en vän som är riktigt duktig på träning och kost och han har lovat mig att agera träningskompis och PT åt mig. Då kanske jag äntligen kan få ändan ur och komma iväg och träna några gånger i veckan.
  • Jag har också börjat få upp en plan över mitt liv i huvudet, med butiken, min framtid osv. Att leva i ovisshet om vad man ska göra framåt kan vara otroligt stressande och i somras gick jag med den ovissheten och kände mig totalt värdelös när jag insåg att jag var tillbaka på noll igen. Men som sagt, nu vet jag vad jag vill göra...återkommer till det i senare inlägg.
  • Jag börjar också sakta men säkert få ordning på mina matvanor, de är långt ifrån bra men iaf bättre än för ett halvår sedan. Förhoppningsvis så fortsätter det gå åt rätt håll.
Trots en ruskig förkylning som äntligen börjar försvinna så känner jag mig mer energifylld än på väldigt länge! På måndag har jag haft butiken i ett år och det året har på många sätt varit det jobbigaste under mitt liv. Min ork och mitt humör har pendlat upp och ner som en berg-och-dal-bana och det har tärt både på mig själv och alla mina relationer. Nu är dags att bryta alla dåliga mönster och tankedjävlar.
 
Peppar igång med några av syrrans fina bilder som hon tog under en fotosession med mig senast hon var uppe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack kära syster för bilderna!
 
Just nu lyssnar jag på Riltons Vänner, kan varmt rekommendera denna härliga grupp!