Nu har paddorna somnat!

2kommentarer

I sommar har vi haft många boende på gården! Människor, djur, smådjur och insekter! Alla lika välkomna. Utan dem skulle gården inte kännas lika levande. Humlorna som surrande tar över varenda växt tillsammans med bina och getingarna. Gräshoppornas vackra spel från buskagen. Fjärilarna som brer ut sina ståtliga vingar. Myrornas små stigar som går kors och tvärs. Svalorna som svischar genom luften och fångar småflugor.
 
Det skönaste med Kulla är att vi knappt haft några mygg, knott eller bromsar på hela sommaren (peppar, peppar...).
 
Några som vi fått bekanta oss med är en paddfamilj. Sigurd, Berit och Nils. Sigurd och Berit har suttit på samma ställe (under en Veronica i rabatten) hela sommaren. Varje morgon har Sigurd gått ner till sjön och doppat sig och sedan kravlat sig upp över gräsmattan och intagit sin plats igen. Vissa dagar har han smugit iväg till rabatten vid huset och sällskapat med Molly. Berit har på sin höjd tagit sig till jordgubbslandet för bättre skugga. Nils däremot har man kunnat se lite här och var, i växthuset, uppe vid vägen, hos grannarna och ibland på väg in i garaget.
 
En dag svärmade myrorna som bosatt sig i vår stengång vid bron. Gissa vem som var först på plats för att avnjuta "buffén"...Sigurd såklart. Jag kastade mig på kameran och fick en bra fotosession med honom. Han var riktigt duktig på att posa.
 
 
Här ser ni lilla Molly tillsammans med Sigurd!
 
Paddor är ståtliga djur! Se bara vad han sträcker på sig!
 
 
Han kravlade bestämt fram till den lilla flygmyran och...
 
...schwoop sa det så  var den väck!
 
Mmmm gott med myra.
 
Han var dock inte så förtjust när myrorna började klättra på honom.
 
Bestämd i blicken.
 
Attack!
 
 
Han kunde sitta länge och vänta in det perfekta läget.
 
 
Några missar blev det men oftast träffade han mitt i prick.
 
 
Helt plötsligt ser han ut som en ödla.
 
 
 
Eller till och med en orm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Låååång tunga.
 
Vår Sigurd är rätt så cool ändå!
 
Nu är snart vintern här och alla paddorna har knoppat in för i år. Jag har råkat väcka Nils några gånger när jag varit i växthuset för att skörda de sista grönsakerna.

2 kommentarer

Kristina

04 Oct 2012 15:06

Helt fantastisk bildserie på Sigurd!

Svar: Ja det blev bra bilder. Han brydde sig inte om mig alls, jag kunde ha kameran precis i hans ansikte och han satt bara där, sjukt cool!
Lina

Linnéa

04 Oct 2012 16:42

Riktigt snygga bilder Lina! :D

Svar: Tack tack :) Sigurd är en grym modell!
Lina

Kommentera

Publiceras ej