Konkurrens!

0kommentarer

De tre senaste månaderna har jag haft enorm konkurrens om Marcus här hemma! Som om det inte vore nog med iphonen och datorn. Han tog sig an uppdraget: Bygga bastu! Sedan dess har jag knappt sett röken av honom…bara röken från skorstenen nu när bastun äntligen är färdig J Har inte varit ute och byggt så har han suttit framför internet och sökt på diverse skorstenar, bastubänkar, skopor, isolering osv.

 

Men med tanke på hur fin den blev så var det faktiskt värt det. I lördags hade vi bastuinvigning med alla som ville. Det blev mycket lyckat trots att alla var så möra efter bastun att vi inte orkade gå ut.

 

Jag tycker Marcus ska ha en eloge för den fina bastun han byggt. Han har ju aldrig byggt något så stort tidigare så…riktigt bra jobbat!

 

Här är ”basturesan” i bilder!

 

 Själva bastun restes på en dag, mycket imponerande!
 
 Byggaren själv!
  
 Det spelade ingen roll om det var sol, regnade, åskade eller bäcksvart ute...regnställ på eller pannlampan med!
 
 Såhär blev resultatet!
 
 Beslutsångesten var ett faktum när färgen skulle bestämmas. Vit som huset, röd som man brukar måla bastun med, mörkbrun för att bryta av eller naturfärgad. Det fick bli en inoljning och det gör sig mycket bra tillsammans med de färggranna träden.
 
 Det är insidan som är viktigast! Ännu behövs några spikar och kilar för att få allt på plats. Fråga Nina...hon vet efter att halvt slagit ihjäl sig därinne ;)
 
 Vackert!
 
 Det känns som att det kommer bli ett antal turer med den här flotten framöver!
 
 På bastuinvigningen dukade vi långbord och Marcus med hjälp av Ann-Cha stekte öring till alla gäster.
 
 Sedan satt vi länge och pratade om allt mellan himmel och jord.
 
 Man får äta snacks när man bastat!
 

Nu ser jag fram emot alla mörka höstkvällar ännu mer!

Kommentera

Publiceras ej